Kennismaking

Een fleurige toekomst in de supermarkt? Als het aan Broks Bloemen BV ligt wel.
Wij hebben de afgelopen jaren een substantiële groei doorgemaakt en inmiddels verzorgen wij ca. 100 supermarkten van een uitgebreid assortiment aan bloemen, boeketten, planten en arrangementen tegen betaalbare prijzen. Wij zijn een groothandel die sinds 1975 opereert in de Retail en gespecialiseerd is in het modulair leveren aan supermarkten en tankstations, zowel klein als groot.
Met onze concepten ‘Online Retail groothandel’ & ‘Full Service Merchandising’ verzorgen wij een shop-in-shop effect op consumentenwens die de omzetgroei bevordert. Binnen deze concepten kan er altijd gebruik worden gemaakt van kennisoverdracht. Denk hierbij aan verkoopondersteuning, promotiemateriaal, lokale differentiatie, verzorgingstips en zelfs maatwerk interieur kan worden gerealiseerd.

Uw retailbloemist

“Wij hebben een duidelijk doel voor ogen: met volume, scherpe prijzen en een groot wisselend assortiment willen we de consument verleiden tot impuls aankoop.
Hier ligt tevens mijn passie” vertelt Rick Broks, commercieel directeur. Het volledige proces van inkopen bij de veiling of bij kwekers tot aan het voorzien van de service bij de supermarkt ligt in eigen beheer. Hierdoor kan er altijd flexibel geschakeld worden. Alle merchandisers hebben een vaste klantenkring en bieden met hun bloemenkennis een complete ontzorging van de bloemenafdeling. Door een goede samenwerking tussen merchandiser en winkel kan er snel en flexibel worden ingespeeld op de lokale wensen en feestdagen.

“Het persoonlijke contact vind ik een absolute meerwaarde. Er zijn korte lijntjes, er kan snel geschakeld worden en ze denken echt mee met hun klanten”. “De kwaliteit van de bloemen is goed, bij twijfel worden er geen concessies gedaan en gaat het retour. Het assortiment is ook net even iets anders dan de standaard, ze blijven onze klanten het hele jaar door verrassen en alles is bespreekbaar” – aldus Marco Stoffels, AH Axel.

Het distributiecentrum in Veghel, waar op dit moment ca. 70 mensen werkzaam zijn, bevat eigen kassen, koelcellen en volautomatische productielijnen. Elke dag worden er door vakbekwame bloemisten boeketten en arrangementen met zorg samengesteld en verkoop gereed gemaakt. “Niet alleen het inkopen van kwaliteitsbloemen en -planten, maar ook de cadeauartikelen en verpakkingen zijn van groot belang.

We willen altijd blijven vernieuwen met een assortiment op consumentenwens en de laatste trends in de winkel presenteren.” – aldus Kevin Broks, inkoopdirecteur.
Kortom, Broks Bloemen staat garant voor haar producten en zorgt voor een maatwerk oplossing zodat er gezamenlijk, met trots, meer omzet uit de bloemenafdeling gehaald kan worden. ‘’Kwaliteit is een keuze, geen toeval’’- aldus Christ Broks, oprichter van Broks Bloemen.

Meer informatie?
Neem gerust contact met ons op, wij staan u graag zo snel mogelijk te woord.